22 Ιουλίου 2016

οἱ "δυστυχἰες" τῆς ζωὴς

Οι δυστυχίες της ζωής είναι εξετάσεις της πνευματικής ωριμότητας Δεν υπάρχουν μαύρες μέρες μες στον χρόνο είναι όλες φωτεινές Ο θάνατος είναι ύπνος και μετάθεση στην άλλη ζωή


ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΕΣΤΙΑΝΚΙΝ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ

Αγαπητή Λ.!

Έλαβα το γράμμα σας, όμως δεν πρέπει ούτε να αλλάξετε τύπο κατοικίας, ούτε να αφήσετε τη δουλειά σας.
Μπορείτε και πρέπει να αλλάξετε μόνο τον εσωτερικό σας άνθρωπο, που βρίσκεται ήδη 9 χρόνια μέσα στην Εκκλησία, αλλά δεν έχει ακόμη αρχίσει να πιστεύει ότι τον κόσμο τον κυβερνά η πρόνοια του Θεού ότι δεν υπάρχουν μαύρες μέρες μες στον χρόνο, αλλά είναι όλες φωτεινές, όλες του Θεού' ότι ο θάνατος είναι ύπνος και μετάθεση στην άλλη ζωή, ενώ οι δυστυχίες της ζωής είναι εξετάσεις της πνευματικής ωριμότητας.

Το ότι από τη στιγμή της γέννησής μας κάθε μέρα πλησιάζουμε στο τέλος μας, είναι αναμφισβήτητο γεγονός.
Μα πώς σταματήσατε να καταλαβαίνετε το νόημα της ζωής μπαίνοντας στην Εκκλησία;
Αγαπητή Λ., πρέπει επειγόντως να εξομολογηθείτε και να κοινωνήσετε. Τότε θα ξεκαθαρίσει ο νους και τα συναισθήματά σας. Διότι το σκοτάδι δεν έχει τυλίξει τα πόδια σας. αλλά τον νου και την καρδιά. Μόνο ο Κύριος μπορεί να βοηθήσει εσάς και τα παιδιά σας, αλλά πρέπει να Τον παρακαλέσετε και να ικετεύσετε γι’ αυτό και να μη βυθίζεστε στη βασανιστική άβυσσο της απελπισίας, που οδηγεί στην «ανυπαρξία». Ανυπαρξία δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν οι ραδιουργίες του εχθρού που εξαπατούν τους ανθρώπους.

Πρέπει να αναθαρρήσετε.

Πώς έλαβε πρόσβαση ο εχθρός πάνω σας. δεν το ξέρω - αυτό θα μπορούσε να το προσδιορίσει η εξομολόγηση. Αυτό που μπορώ μονάχα να πω τώρα είναι ότι βρίσκεστε ολόκληρη στην εξουσία του εχθρού.

Να κοινωνάτε κατά το δυνατόν συχνότερα. Η ζωή είναι ιδιαιτέρως σύνθετη σήμερα και ξέρετε γιατί; Μα διότι έχουμε εντελώς απομακρυνθεί από την πηγή της ζωής, που είναι ο Θεός.

Οι θλίψεις σας, αγαπητή μου, δεν είναι οι πιο βαριές που υπάρχουν, σας διαβεβαιώ. Αν διαβάζατε τι γράμματα παίρνω... Πόσοι άνθρωποι του Θεού πέρασαν ολόκληρη τη ζωή τους μέσα σε ασθένειες και θαλάμους βασανισμού, και ευχαριστούσαν τον Θεό. Η ψυχή τους όχι μόνο δεν υπέστη βλάβη, αλλά έλαμψε πιο φωτεινή κι από χρυσάφι και υψώθηκε σε τέτοια ύψη πνευματικότητας, που οι άνθρωποι αυτοί έγιναν άγιοι.

Ενώ τώρα εμείς, που έχουμε κάνει στη ζωή μας ασχήμιες αδιανόητες για τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, δεν θέλουμε να υπομείνουμε τις καθαρτικές θλίψεις της μετάνοιας. Διότι άλλο πράγμα είναι η μετάνοια στα λόγια και εντελώς διαφορετικό η μετάνοια στην πράξη. Με το να μην υπομένουμε τις σωτήριες θλίψεις, σκάβουμε βαθύτερο λάκκο από κάτω μας.

Συνέλθετε, αγαπητή μου. Θα προσεύχομαι για σας. ώστε να μπορείτε να μετανοείτε αληθινά, εξετάζοντας τη ζωή σας στο φως της θείας αλήθειας και λέγοντας από την καρδιά σας: «Δόξα τω Θεώ για όλα!».

Γ.Γ. Για τις επισκέψεις στις «γυναίκες» και τους τηλεπαθητικούς δεν είναι ο Θεός που τιμωρεί, αλλά ο ίδιος ο εχθρός. Εγκαθιστάμενος μέσα στον άνθρωπο αρχίζει να τον τυραννά με τη σκληρή εξουσία του. 0 Θεός να σας δώσει σοφία.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου