14 Αυγούστου 2017

Να κοινωνάμε συχνά, να ποθήσουμε να ενωθούμε με τον Κύριο

Η Ορθοδοξια, η φιλοστοργη Μανα μας, κρυβει σπουδαιους πνευματικους θησαυρους, τους οποιους αποκαλυπτει και προσφερει πλουσιοτατα στα παιδια της,οδηγωντας τους στην ενωση με τον ιδιο τον Χριστο.

Οι πνευματικοι θησαυροι της Εκκλησιας μας,δεν υπαρχουν και ουτε θα υπαρξουν πουθενα αλλου μεχρι της συντελειας των αιωνων.Καμμια αλλη πιστη δεν μπορει να σε οδηγησει εκει που σε οδηγει η Ορθοδοξια,στην ιδια την Αγαπη.
Ο μεγαλυτερος θησαυρος της ειναι η Θεια Λειτουργια. Δεν υπαρχει ομορφοτερο, σπουδαιοτερο, αγιοτερο γεγονος στην γη απο την Θεια Λειτουργια.
Μακαριος ο ανθρωπος που
το εχει συνειδητοποιησει και εκκλησιαζεται συχνοτατα, αν οχι και καθε μερα.
Μακαριος ακομα και ο Ιερευς που τελει καθημερινα αυτο το μυστηριο, ανοιγωντας τις πορτες του παραδεισου σε εκατομμυρια ψυχες,
Αυτη ειναι η αληθινη προσφορα της Ορθοδοξιας,η Θεια Λειτουργια. Μεσω αυτης ο Ιερευς αδειαζει την κολαση και γεμιζει τον παραδεισο.
Μακαρι ολοι μας να γνωρισουμε συντομοτατα τι θησαυρο εχουμε,ετσι ωστε να προετοιμαζομαστε καταλληλα και ψυχικα και σωματικα για να τον γευτουμε.
Η μεγαλυτερη ελεηομοσυνη που μπορουμε να κανουμε σε καποιον, ειναι να δινουμε το ονομα του στην Θεια Λειτουργια προς μνημονευση.
Καλα ειναι και τα συσσιτια, ομορφα και τα καλα λογια, οι Ημεριδες, οι εκδηλωσεις, ομως αλλος ειναι ο σκοπος της Εκκλησιας.
Σκοπος της ειναι να μεταμορφωνει ψυχες, να τις αγιαζει, να τις ομορφαινει, να τις βαζει μεσα της αγριμια και να τις κανει να εξερχονται προβατακια και ολα αυτα γινονται μεσω της Θειας Λειτουργιας.
Ας προσευχομαστε ο Χριστος να μας στελνει Ιερεις, σαν τον παπα Νικολα τον Πλανα, σαν τον πατερουλη Μαρκο Μανωλη, που θα λειτουργουν καθημερινα, μνημονευοντας χιλιαδες ψυχες, κατηχωντας τον λαο του Θεου και οδηγωντας τον στην ενωση με τον Θεο της αγαπης.
Ευτυχεις ειναι οι πιστοι που εχουν στις Μητροπολεις και στις ενοριες τους τετοιους Ιερεις, οι οποιοι τους δινουν την δυνατοτητα του καθημερινου εκκλησιασμου.
Ας ευχαριστουν τον Θεο εκ βαθους καρδιας και ας στηριζουν αυτους τους Αγιους Λευιτες.
Θα ηθελα ακομα να τονισω ποσο σπουδαιο ειναι ολοι μας να κοινωναμε το ΣΩΜΑ και το ΑΙΜΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ.Αυτο αλλωστε ειναι και το μεγαλυτερο δωρο της Θειας Λειτουργιας.
Με καταλληλη προετοιμασια, με εξομολογηση, Μετανοια, νηστεια και πανω απ ολα με αγαπωσα και ελεημονα καρδια,μπορουμε και επιβαλλεται να προσερχομαστε στο ΜΕΓΑ ΔΕΙΠΝΟ.
Ολοι οι Αγιοι Θεοφοροι Πατερες τονιζουν την συχνοτητα που θα πρεπει να κοινωναμε, διοτι μονο ετσι θα μπορεσουμε να νικησουμε τα παθη και τον παλαιο ανθρωπο που μας πολεμανε, δικαιολογιες του τυπου ειμαι πολυ αμαρτωλος, δεν νηστευσα κ.α, επιτρεψτε μου να πω οτι αποτελουν προφασεις.
Αυτο που μας λειπει ειναι ο ΠΟΘΟΣ του Χριστου.
Χρειαζεται λοιπον να τον ποθησουμε, να ποθησουμε να κοινωναμε συχνα,να ποθησουμε να ενωθουμε με τον Κυριο.
Ο παραδεισος θα ειναι μια συνεχης Θεια Λειτουργια, ας τον προγευτουμε λοιπον, μεσω της συμμετοχης μας στην Θεια Λατρεια. Επιτρεψτε μου, ταπεινα, να ξαναπροτεινω σε ολους τους αναγνωστες, να μελετησουν το ευλογημενο βιβλιο του πατρος Στεφανου Αναγνωστοπουλου με τιτλο Εμπειριες κατα την Θεια Λειτουργια.
Εκει θα βρουν ολα αυτα τα σπουδαια και ουρανια, που τελουνται κατα την διαρκεια της Θειας Λατρειας.
Καλη δυναμη αδερφια μου, ευχομαι ολοι μας να συνειδητοποιησουμε συντομα τον σπουδαιο αυτο θησαυρο που μας εχει χαρισει ο Θεος και να τον αξιοποιησουμε στο επακρο. Αμην

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου