20 Αυγούστου 2017

Μωυσής μοναχός εκ Πρεβέζης: Για ποιον χτυπάει η καμπάνα Ελληνίδα;(φωτό)

Η κρίση είναι αποτέλεσμα της τραγικής μας απόφασης να λατρεύει ο καθένας τον εαυτό του.

Είναι που χάθηκαν οι μάνες σα να φύσηξε ένας αέρας κακός και τις μάζεψε και τις πήρε μαζί του και άφησε πίσω, μόνο γυναίκες που γυρίζουνε γύρω από τον εαυτό τους. Γυναίκες που δεν τις χωράνε τα σπίτια τους.

Πως κατάντησες έτσι, εσύ το πρότυπο της χριστιανής μητέρας και η δόξα και η τιμή του Ορθόδοξου Έλληνα συζύγου!
Από τότε
που άρχισες να σκοτώνεις τα παιδιά σου και να μοιχεύεις ασύστολα, αυτή η χώρα πήρε την κατηφόρα.
Μας είπαν ότι φταίει η οικονομική κρίση, έτσι την ονόμασαν.

Μα ξέρω πως η κάθε κρίση, είναι το αιτιατό και όχι η αιτία.
Η αμαρτία σου και η ξετσιπωσιά σου Ελληνίδα είναι η μεγαλύτερη αιτία της συμφοράς που υφιστάμεθα σαν έθνος.
Θα ΄ρθεί καιρός, κοντά είναι, που αυτά που έβλεπες κάποτε να γίνονται στην Συρία, να τα ζεις μπροστά σου.

Το τίμημα θα είναι βαρύ, όπως βαρύ είναι να σκοτώνεις εκ΄ προμελέτης την ψυχή που σου εμφύτεψε ο Θεός στην κοιλιά σου. Εσύ γλύτωσες το μαχαίρι στη μήτρα της μάνας σου και έζησες. Αλλά νομίζεις ότι ζεις, αφού νεκρή είσαι, γιατί το αίμα του παιδιού σου που σκότωσες βοά στον ουρανό. Και τυφλό εκεί, αδικημένο, φωνάζει στον δημιουργό. Κύριε, γιατί με σκότωσε η μανούλα μου; Και η κραυγή του πόνου αυτού, κάποτε θα ενεργοποιήσει την δικαιοσύνη του Θεού.

Αν ζήσεις, στην αληθινή ζωή, εκεί, θα τα δεις μια μέρα τα φονευθέντα βρέφη σου, εκεί που ίσως εσύ δεν πιστεύεις ότι υπάρχει άλλη ζωή.
Μα αν υπάρχει, που υπάρχει, αλλοίμονο σου, αν δεν μετανοήσεις!!
Νομίζεις ότι, αφαίρεσες ένα κομμάτι κρέας περιττό, όπως μια ελίτσα πάνω στο σώμα σου; Μα πως είναι δυνατόν από ένα κομμάτι κρέας να βγαίνει μια ζωή στο φως του κόσμου τούτου, μετά από λίγους μήνες, αν δεν είχε ζωή από την αρχή; Ποιο οικοδόμημα ολοκληρώθηκε στην πληρότητά του, χωρίς να μπουν πρώτα τα θεμέλια.

Μάθε λοιπόν γιατί σε θέλουν ακατήχητη για να σε πάρουν μαζί τους στην κόλαση, αυτοί που βάρβαροι πάντα ήταν.
Κάποτε ήσουν ανύπαρκτη. Και όμως υπάρχεις γιατί ο Ουράνιος Πατέρας σου σε κατέβασε από τον ουρανό την στιγμή που οι γονείς σου, σου δώσανε σάρκα από την σάρκα τους. Στην ένωση αυτή από την πρώτη στιγμή, μέσα στα μόρια εμφυτεύθηκε η ψυχή από τον ίδιο τον Θεό. Από το πρώτο λεπτό της σύλληψης.
Εσύ, που είσαι δώρο άλλου (του Θεού), πως αφαιρείς μια ζωή που δεν σου ανήκει αλλά ως δώρο και πάλι σου εχαρίσθει;

Η τύψεις της συνειδήσεως θα σε βαραίνουν σε όλη σου τη ζωή. Δεν θα μπορείς να ξεπεράσεις και να σκεπάσεις την φωνή του Αγίου Πνεύματος που πάντοτε θα σε ελέγχει για το εκ προμελέτης έγκλημα, βαρύτερο από οποιοδήποτε άλλο φόνο.

Τόσο μεγάλο ανεκτίμητο δώρο, ζωή αιώνια, άνθρωπο, να του στερείς το φως της ζωής, πρωτού έρθει σ΄αυτόν τον κόσμο όπως του προορίσθει, επειδή εσύ θέλεις να συνεχίσεις να αμαρτάνεις, ή να περνάς πιο άνετα με ένα ή δύο παιδιά, όσα εσύ θέλεις!! Ποια είσαι; Εσύ νομίζεις ότι κάνεις κουμάντο την ζωή σου; Αν είναι δική σου η ζωή πές μας, πως θα ορίσεις την αυριανή ημέρα, τι ξημερώνει αύριο για σένα;
Το αύριο δεν σου ανήκει. Ένα ατύχημα, ένας καρκίνος, μια άλλη αρρώστια….
Μάχαιρα έβαλες μέσα σου και μάχαιρα θα λάβεις!

Η αλαζονεία σου ξεπέρασε τα όρια της μακροθυμίας του Θεού, σε λίγο θα υποστείς τις συνέπειες.
Ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες, όταν σε βλέπουμε γυμνή στους δρόμους, να διαφημίζεις μια σάρκα που σύντομα θα σκουληκοβρομάει ως χώμα άψυχο.

Νομίζεις πως είναι μακριά ο θάνατος; Για αυτούς που αγαπάνε την σάρκα τους, το εγώ τους, την ύλη, το χρήμα, την καλοπέρασή τους, υπάρχει θάνατος. Και φόβος θανάτου φοβερός.

Για αυτούς που πίστεψαν, μετανοήσαν άλλαξαν ζωή επιστρέψανε στον δημιουργό τους, δεν υπάρχει θάνατος, αλλά μετάβασης στην αληθινή ζωή κοντά στο Πατέρα μας.

Ο καθένας από εμάς είναι ελεύθερος να επιλέξει. Αλλά ελεύθερος δεν είναι αυτός που κάνει όποια επιλογή θέλει, αλλά αυτός που κάνει την σωστή επιλογή και διαλέγει τον ορθό τον δρόμο, που οδηγεί στον παράδεισο και όχι σε γκρεμούς, που στην αρχή της επιλογής δεν φαίνονται.

Άνοιξες ποτέ Ελληνίδα εκείνο το ευλογημένο βιβλίο την Κ. Διαθήκη; Εκεί γράφει κάπου.. Α΄Τιμ.β΄15, ότι η γυναίκα θα σωθεί γεννώντας πολλά παιδιά. Εσύ που όχι πολλά δεν γεννάς αποφεύγοντας την τεκνογονία, που και αυτό είναι αμαρτία, αλλά πληρώνεις, για τον εκ προμελέτης φόνο σου, έχοντας και άλλους συνενόχους!!

Κάποτε σε καμαρώναμε, στα βουνά της Πίνδου, ωσάν όνος να κουβαλάς σε παγωμένα φαράγγια με κίνδυνο της ζωής σου, πολεμοφόδια στους στρατιώτες μας. Σε γνωρίσαμε από την ένδοξη ιστορία μας, που εσύ τώρα την αμαύρωσες. Ως ηρωίδα, πάντοτε θυσιαζόμενη, για την πατρίδα με το όπλο στο χέρι αμυνόμενη έως θανάτου, για την οικογένεια ως πολύτεκνη ευλαβεστέρα κάθε άλλης φυλής. Ως πιστή σύζυγος και γλυκιά μητέρα. Για την Ορθοδοξία και την Εκκλησία μας ως μάρτυς, ως αγία και ασκήτρια.

Πως κατάντησες και πως σε καταντήσανε Ελληνίδα; Να περιστρέφεσαι παντοτινά, γύρω από τον εαυτό σου, ωσάν εκεί σε ΄σένα να βρίσκετε το κέντρο όλου του κόσμου και όλα τα βλέμματα πάνω σου.

Κατάντησες χειρότερη από μια κοινή πόρνη. Τουλάχιστον αυτή έχει επίγνωση ότι αμαρτάνει, ότι είναι παράσιτο στην κοινωνία, που μπορεί να την έσπρωξε και η ανάγκη. Εσένα όμως ποια ανάγκη σε έκανε, να σκοτώνεις, να πορνεύεις και να μοιχεύεις στα κρυφά;
Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεφύγει τον Παντεπόπτη και Ακοίμητο Οφθαλμό, ούτε και στα έγκατα της θαλάσσης.

Έτσι σε θέλει η νέα τάξη πραγμάτων. Για να σε οδηγήσει στην κόλαση, που ξεκινάει από αυτή την ζωή με τον έλεγχο της συνειδήσεως, όσο και εάν εσύ θέλεις να την σκεπάσεις, προσποιούμενη ότι είσαι καλά.

Δεν είσαι όμως, το μαρτυρούν τα πολλά σου νεύρα, η παραφροσύνη σου, η κακία σου, ο εωσφορικός εγωισμός σου, η ασπλαχνία στα διασωθέντα παιδιά σου, το μίσος στον άνδρα σου!! Και τα ψυχοφάρμακα που σε κάποια ηλικία θα αναγκαστείς να πάρεις, νομίζοντας ότι θα σου γιατρεύσουν, την ήδη θανατωμένη ψυχή σου, λόγω της αμαρτωλής ζωής σου.
Μα η άυλη ψυχή σου έχει ανάγκη από άυλο φαγητό. Και αυτό δεν είναι άλλο από αυτό που εσύ περιφρονείς πάντοτε, γιατί θέλεις να κάνεις την ζωή σου.

Το ξέρεις ότι η τροφή αυτή είναι ο Χριστός που σταυρώθηκε για σένα; Αυτή η σπίθα της πίστεως δεν έχει σβήσει, γιατί είσαι βαπτισμένη. Όπως και ξέρεις, ότι η ζωή κοντά Του απαιτεί κάποιες θυσίες που δεν είσαι διατεθειμένη να τις υποστείς. Να ξέρεις όμως πως αυτό που ψάχνεις σε όλα τα άλλα εφάμαρτα της ζωής σου, δεν θα σε κάνουν ποτέ ευτυχισμένη. Γιατί η χαρά, η ειρήνη, η ζωή, που σε λάθος δρόμους τα ψάχνεις, βρίσκονται μόνο στο θέλημα Αυτού που σε αγάπησε έως θανάτου.
Μετανόησε, γιατί η δικαιοσύνη του Θεού θα είναι αμείλικτη πάνω σου.
Πίστεψες στα ψεύδη των δυτικών πάντοτε εχθρών μας, ότι μπορείς να φτάσεις σε όλα τον άνδρα. Τελικά, ανέτρεψες κάθε ισορροπία της φύσεως, δηλαδή του Θεού και έγινες αφέντισσα και στον άνδρα σου. Α΄Τιμ. β΄12-13.
Πίστεψες ότι πρέπει να είσαι εργαζόμενη, γιατί τάχα οι καιροί σήμερα το απαιτούν. Έτσι σε θέλει το σύστημα, για να απωλέσεις την αγνότητά σου, τον άνδρα σου, τα παιδιά σου, στο τέλος την ψυχή σου.
Η οικογένεια σου διαλύθηκε Ελληνίδα, γιατί έπαψες να θέλεις να είσαι μάνα και σύζυγος.
700 χιλιάδες νεκρούς έχει η Συρία στα 7 χρόνια του πολέμου εκεί. Τρία εκατομμύρια νεκρούς εμείς εδώ, στα ίδια χρόνια μόνο από τις εκτρώσεις. Από εμάς τους ίδιους! Αυτά τα αίματα που μέχρι τώρα τρέχουν στους υπονόμους των νοσοκομείων-κρεματόριών, σε λίγο θα τρέχουν και στους δρόμους και στα χωράφια και στα σπίτια μας!

Ω! Συμφορά μας Έλληνες, χάσαμε το Θεό μας, χάσαμε και τα μυαλά μας.
Τελικά δεν φταίς μόνο εσύ. Φταίμε όλοι… και οι άνθρωποι της Πολιτείας και οι άνθρωποι της Εκκλησίας και ο λαός. Διαπράξαμε όλοι το ίδιο λάθος, της ύβρης. Καταργήσαμε τον Θεό. Ή τον φέραμε στα μέτρα μας. Από εκεί μπήκαν οι εχθροί. Τώρα εξοφλούμε. Και δεν υπάρχει άλλη θεραπεία, παρά μόνο η μετάνοια, η προσευχή και η ολοκληρωτική επιστροφή στον Ιησού.

Υ/Υ: Φυσικά είναι εξαιρετέες, οι ελάχιστες εναπομείναντες ευσεβείς γυναίκες, που πάνε κόντρα σε όλο το κακό τούτου του κόσμου. Αυτές θα ζήσουν αιωνίως.

1 σχόλιο:

  1. Αδελφέ είναι τόσο άδικο το άρθρο σου που δεν κατάφερα να το διαβάσω όλο. Εχεις δεί πόσες οικογένειες ορφάνεψαν γιατί ο σύζυγος έμπλεξε με ρωσίδες ρουμάνες κλπ και έκανε νέα φωλιά με αυτές και καμάρωνε την νέα και όμορφη σύζυγο που στόχευε βέβαια στο πορτοφόλι του είτε στα χρήματα της ταλαίπωρης συζύγου που τα απέκτησε με σκληρή δουλειά, μένοντας για χρόνια χωρίς ύπνο, μεγαλώνοντας τίμια τα παιδιά της. Αλλά κατ' εσας η αμαρτία της (εν προκειμένω)είναι που δούλευε. Οσο για το έγκλημα των εκτρώσεων ποιος εξήγησε στην ταλαίπωρη γυναίκα για το σχέδιο του Θεού, τη πορεία της ψυχής, όταν ο νόμος που ψήφισαν άνδρες λέει ότι πριν τους 3 1/2 μήνες κύησης , δεν υπάρχει ψυχή. Το να αφορίζουμε από καθέδρας είναι πολύ εύκολο, το κάνουν κατά κόρον στα καφενεία. Το να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια και γνώσεις με τρόπο που να γίνουν κατανοητές είναι το δύσκολο.Συγχωρείστε με που θεωρώ το άρθρο σας μονομερές και άδικο, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι και η γυναίκα που περιγράφετε (η ξετσίπωτη) αν είχε αγάπη έστω και λίγη, δεν θα ήταν έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή