21 Δεκεμβρίου 2017

Και οι Μητροπόλεις Διδυμοτείχου και Κηφισίας στο χωρό των αντιδράσεων για τα νέα Θρησκευτικά : Το αιωνόβιο δένδρο που λέγεται «Ελλάς» κάποιοι άρπαξαν τσεκούρια και πριόνια και κόβουν τα κλαδιά του

Αυξάνονται και πληθύνονται οι αντιδράσεις των Μητροπόλεων για νέα Θρησκευτικά αφήνοντας εκτεθειμένη την διοικούσα Εκκλησία.

Την σκυτάλη των αντιδράσεων λοιπόν για τα σχέδια του υπουργείου Αθεϊας με την ανοχή της Μονής Πετράκη πήραν οι Μητροπόλεις Διδυμοτείχου και Κηφισίας.

Με ομόφωνο ψήφισμά τους οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ορεστιάδος και Σουφλίου, στην Ιερατική Σύναξη, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου στο Διδυμότειχο, εκφράζουν την αγωνία τους για την ενεστώσα κατάσταση στην περιοχή και στην χώρα γενικότερα.

Εκφράζουν την αγωνία τους για τα εθνικά θέματα, το δημογραφικό αλλά δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στα Θρησκευτικά.

Ανατριχιαστική η αναφορά τους :
“Το καράβι που λέγεται Ελλάς, «το τρελοβάπορο», που ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης παρουσιάζει ως γερό σκαρί, που αρμενίζει περήφανα σε πέλαγα Ανατολής και Δύσης σκορπώντας τα φώτα του πολιτισμού, τώρα φαίνεται να βουλιάζει σε ελληνικά ύδατα, διότι ναύτες, λοστρόμοι, μούτσοι και καπεταναίοι προκαλούν ρωγμές, φθορές εκ των ένδον και πετούν στη θάλασσα της λήθης τους θησαυρούς που κουβαλά, τα τζιβαέρικα του Γένους, ή τα πουλάνε «αντί πινακίου φακής» και μάλιστα αυτό αλαζονικά το καυχώνται.”


Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα:

‘Στις 20 του μηνός Δεκεμβρίου, του σωτηρίου έτους 2017, στην Ιερατική Σύναξη, που πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο, με την ευλογία του Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου, μετά από συζήτηση, αποφασίσαμε ομόφωνα να δημοσιοποιήσουμε την αγωνία μας, για όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας τον τελευταίο καιρό.

Ως Έλληνες πολίτες, που ταχθήκαμε από την Πατρίδα να φρουρούμε Σύνορα και Θερμοπύλες στον ακριτικό Έβρο, και ως ορθόδοξοι κληρικοί, που επωμισθήκαμε να διακονούμε εδώ και χρόνια τον πιστό λαό μας σε παραμεθόρια, απομακρυσμένα χωριά και πόλεις του Βορείου Έβρου, βλέποντας και ζώντας τα τεκταινόμενα στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, καταθέτουμε κραυγή διαμαρτυρίας από το ιστορικό Διδυμότειχο και φωνή αγωνίας του λαού μας, τον οποίο, λόγω της ιδιότητάς μας, καθημερινά τον αφουγκραζόμεθα, τον πονάμε και τον εκφράζουμε.

Α. Πρωτίστως αγωνιούμε για τα εθνικά μας θέματα, ιδιαίτερα μετά τις προκλητικές αξιώσεις του ανώτατου άρχοντα της γείτονος χώρας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Θράκη, για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, εμμένοντας για ύπαρξη εθνικής μειονότητας στη Θράκη και όχι θρησκευτικής, όπως ορίζει η Συνθήκη.

Τονίζουμε συναφώς ότι οι Έλληνες της Θράκης, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, δεκαετίες τώρα, ζούμε αρμονικά και αδελφικά στη θρακική γη, και αποτελούμε υπόδειγμα αλληλοσεβασμού, ειρηνικής και ομαλής συμβίωσης, χωρίς φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις. Γι αυτό θεωρούμε απαράδεκτη την ανάμειξη του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, που προσπαθεί εξαγοράζοντας συνειδήσεις, με ποικίλους τρόπους να μας διχάσει υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα.

Β. Αγωνιούμε διότι η ύπαιθρος και ιδιαίτερα η περιοχή του Κεντρικού και Βορείου Έβρου αργοσβήνει λόγω του δημογραφικού προβλήματος. Τα χωριά μας ερημώνουν, τα σχολεία μας το ένα μετά το άλλο κλείνουν ελλείψει μαθητών. Δυστυχώς, εκ μέρους της Πολιτείας εισπράττουμε καθημερινά την αδιαφορία της για ζωτικά θέματα επιβίωσης των ακριτών μας, για τις οικογένειες, που παλεύουν τίμια να μην ξεριζωθούν από τον τόπο τους, που θέλουν να αποκτούν και να μεγαλώνουν παιδιά. Ζητούμε από την Πολιτεία να ενισχύσει τις δομές κοινωνικής Πρόνοιας (π.χ. Νοσοκομείο Διδυμοτείχου) να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να ενισχύσει οικονομικά τις αδύναμες και πολύτεκνες οικογένειες, αντί να σπαταλά υπέρογκα ποσά ενισχύοντας τις τριακόσιες χιλιάδες εκτρώσεων, που γίνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας. Διότι με ιστορική νομοτέλεια θα επαληθευθεί ο λόγος του Θεού «ἐλαττωνοῦσι φυλάς ἁμαρτίαι, δικαιοσύνη ὑψοῖ ἔθνη».

Γ. Αγωνιούμε επίσης γιατί με θλίψη διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται συστηματικά η αποδόμηση θεμελιωδών θεσμών και δομών της ελληνικής κοινωνίας και η προκλητική καταπάτηση διαχρονικών αξιών του Γένους μας. Και συγκεκριμένα·

α. Η οικογένεια και ο ιερός θεσμός του γάμου τορπιλίζονται με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

β. Επιχειρείται ηθική μετάλλαξη της νεολαίας με τις «έμφυλες ταυτότητες», που διδάσκονται στα σχολεία και ολοκληρώνεται η αποδόμηση της προσωπικότητας των νέων μας με τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από την ηλικία των δεκαπέντε ετών.

γ. Παραχαράσσεται, πλαστογραφείται, «αναθεωρείται» η βαμμένη με το αίμα των προγόνων μας ιστορία του ελληνισμού και διδάσκεται αρχαία και νεότερη, με προκρούστειες μεθόδους και τακτικές.

δ. Το μάθημα των θρησκευτικών και η ορθόδοξη αγωγή των νέων μας έχασαν τον ομολογιακό και ηθοπλαστικό χριστιανικό χαρακτήρα τους. Οι φάκελοι του μαθήματος των θρησκευτικών που διανεμήθηκαν στους μαθητές, εν πολλοίς, κρίνονται απαράδεκτοι, ακατάλληλοι και επικίνδυνοι από τους αγανακτισμένους γονείς, από τα απογοητευμένα παιδιά και από τους προβληματισμένους εκπαιδευτικούς, διότι αποτελούν θρησκειολογικό μείγμα, παραλείπουν βασικές αλήθειες της ορθόδοξης πίστης, διαστρεβλώνουν, παραπλανούν και αποδομούν τελικά τη διδασκαλία του μαθήματος.

Το καράβι που λέγεται Ελλάς, «το τρελοβάπορο», που ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης παρουσιάζει ως γερό σκαρί, που αρμενίζει περήφανα σε πέλαγα Ανατολής και Δύσης σκορπώντας τα φώτα του πολιτισμού, τώρα φαίνεται να βουλιάζει σε ελληνικά ύδατα, διότι ναύτες, λοστρόμοι, μούτσοι και καπεταναίοι προκαλούν ρωγμές, φθορές εκ των ένδον και πετούν στη θάλασσα της λήθης τους θησαυρούς που κουβαλά, τα τζιβαέρικα του Γένους, ή τα πουλάνε «αντί πινακίου φακής» και μάλιστα αυτό αλαζονικά το καυχώνται. Αυτές οι ελληνορθόδοξες αξίες της φυλής μας ήταν και είναι το «αγλαόκαρπο δένδρο», που τρέφονταν γενεές γενεών Ελλήνων που μεγαλούργησαν.

Αυτό το αιωνόβιο δένδρο που λέγεται «Ελλάς» τα τελευταία χρόνια κάποιοι άρπαξαν τσεκούρια και πριόνια και κόβουν τα κλαδιά του και ροκανίζουν τον κορμό του και με βουλιμία θέλουν και τις ρίζες του να ξεριζώσουν.

Κάνουμε έκκληση προς όλους και ζητάμε· να σταματήσει το θλιβερό ολίσθημα της χώρας, διότι φθάσαμε στο χείλος του γκρεμού και τούτο γιατί το απαιτούν οι καιροί· το ζητά ο λαός· το περιμένουμε και το επιθυμούμε όλοι μας.

Τέλος, εν όψει των ημερών του αγίου Δωδεκαημέρου απευθύνουμε σε όλους χαιρετισμό ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΝΟΤΗΤΟΣ, ΕΛΠΙΔΟΣ και ΑΓΑΠΗΣ και από καρδίας ευχόμεθα το Άστρο του εν Βηθλεέμ Τεχθέντος Χριστού να χαρίζει υγεία και ειρήνη σ’ όλο τον κόσμο και να φωτίζει την πορεία του καθ’ ενός και ιδιαίτερα του λαού μας.”

Από την άλλη πλευρά και ο Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος άφησε σοβαρότατη αιχμή για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Κατά τη διάρκεια ποιμαντικής Επίσκεψής του στό 4ο Δημοτικό σχολείο Μεταμορφώσεως, κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντή κου Σωτηρίου Κίργινα καί του Συλλόγου τῶν διδασκόντων κόντρα στην προσπάθεια του προηγούμενου υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη που ήθελε να εξοστρακίσει το ράσο απο τα σχολεία, ο Ιεράρχης τόνισε ότι ο Θεός με την εναθρώπισή του, μπαίνει στην ιστορία της ανθρωπότητος, αποκαλύπτεται στους ανθρώπους και διαλέγει τους απλούς και αγραμμάτους ανθρώπους, τους Αποστόλους, για την διάδοση των αληθειών της Πίστεώς μας.

Σημείωσε δε με νόημα πως “εμείς έχουμε υποχρέωση να γνωρίζουμε τα βασικά θέματα της πίστεώς μας κατ’αρχήν και εν συνέχεια να ενημερωνόμαστε για την πίστη των αλλων ανθρώπων”.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος των μαθητών με τον Σεβασμιώτατο. Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους μαθητές και τους διδασκάλους Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα με υγεία κάθε επιτυχία στη ζωή τους και τους προέτρεψε να πιστεύουν και να αγαπούν τον Θεό, να εκκλησιάζονται και να συμμετέχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, να μην απελπίζονται και να έχουν ειρήνη στην ψυχή τους.

Τέλος συνεχίζονται και οι μαζικές αντιδράσεις σε επίπεδο γονέων.

Πολύτεκνοι του Αγρινίου καταφέρονται εναντίον του κ. Γαβρόγλου κατηγορώντας τον ότι δηλητηριάζει τους μαθητές με διδασκαλίες αντιχριστιανικού περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, το μάθημα των Θρησκευτικών αποτελεί αντικείμενο επιστολής του Συλλόγου Αγρινίου και Περιχώρων προς τον Υπουργό Παιδείας Κ.Γαβρόγλου.

Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα ως Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων που έχουμε στη δύναμή μας 5850 οικογένειες μέλη,

για την απόφαση σας να αντικαταστήσετε τα ορθόδοξα βιβλία του μαθήματος των θρησκευτικών, με τετράδια γενικότερου θρησκειολογικού περιεχομένου, προκαλώντας σύγχυση, αμφισβήτηση και αμφιβολία στις αγνές ψυχές των μαθητών, δηλητηριάζοντας τες με διδασκαλίες αντιχριστιανικού περιεχομένου, αφού εξισώνεται ο Αρχηγός της πίστεως μας ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, με τον Μωάμεθ, τον Κομφούκιο, τον Βούδα, και άλλους ψευδοπροφήτες και ψευδοθεούς.

Η ενέργειας σας αυτή είναι εντελώς αδικαιολόγητη και ανεξήγητη σε εμάς. Επιπλέον αποτελεί πράξη έμπρακτης και μέγιστης αχαριστίες προς τον ΤΡΙΑΔΙΚΟ μας ΘΕΟ που ευεργέτησε και ευεργετεί το ΄Εθνος μας και τον κόσμο ολόκληρο. Αν κύριε Υπουργέ έχετε την αγωνία να εμπλουτίσετε τις γνώσεις των μαθητών στον τομέα της θρησκειολογίας αυτό μπορείτε να το κάνετε στους μαθητές του Λυκείου που έχουν αναπτυγμένο κριτήριο και όχι στις τρυφερές ηλικίες των μαθητών του Δημοτικού.

Χωρίς περιστροφές του λόγου, σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα την απόφαση αυτή, που προκάλεσε και προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού και του συνόλου των μελών του Συλλόγου μας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε κύριε Υπουργέ ότι είστε Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της χώρας που αποτελεί το λίκνο της ορθοδοξίας παγκοσμίως. Άλλο πράγμα κύριε Υπουργέ είναι η ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα και η ειρηνική συμβίωση με τους άλλους Λαούς και τα πιστεύω τους και άλλο πράγμα είναι η συνειδητή απεμπόληση αρχών, αξιών, ιδανικών και παραδόσεων του Λαού μας και του ΄Εθνους μας, που πορεύτηκε στο διάβα των αιώνων και μεγαλούργησε με τα δικά του πιστεύω, μπολιάζοντας επ’ αγαθώ την παγκόσμια κοινωνία.

Εν κατακλείδι εμείς διατρανώνουμε την πίστη μας στον ΤΡΙΑΔΙΚΟ μας ΘΕΟ όπως τον ομολογούμε στο σύμβουλο της πίστεως μας και σας καλούμε και πάλι να διορθώσετε το σοβαρό λάθος σας με την επαναφορά των βιβλίων του μαθήματος των θρησκευτικών και την απόσυρση των τετραδίων αυτών που εξήγειραν τις συνειδήσεις σχεδόν όλου του Λαού μας.

Οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την αλήθεια της ορθόδοξης πίστεως μας όπως την παραλάβαμε από τους προπάτορες μας.

Με Τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΡΙΟΣ ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου